Pink Pit is nog steeds Thuis in Mierlo

  • maandag, 30 november 2020 20:49

In oktober 2016 vond de vijfde editie van het PiNK PiT evenement plaats in Mierlo: Een fiets – en wandeltocht met een missie: de strijd tegen borstkanker. De deelnemers wandelden of fietsten, symbolisch in het roze, langs verschillende roze uitgelichte gebouwen in Mierlo.

Het doel van het lokale initiatief is om bewustzijn te creëren. Immers zoveel vrouwen, maar ook mannen, krijgen te horen dat ze borstkanker hebben. Een enorme dreun die een leven overhoop haalt. Met het geld dat wordt opgehaald en met hulp van sponsoren, worden verwenmomenten en activiteiten georganiseerd voor de ‘survivors’ van borstkanker, de ‘Ladies met PiT.

De Stichting Pink Pit zet zich anno 2020 nog steeds in voor dorpsgenoten die borstkanker hebben of hebben gehad. De Ladies met PiT geven inmiddels zelf vorm aan het lotgenoten-contact in Mierlo/Geldrop. De Stichting Pink Pit gelooft in de kracht van samen én in het lokale karakter van PiNK PiT. Tijdens bijeenkomsten en leuke activiteiten op een laagdrempelige manier samenzijn. Helaas hebben we door Corona, dit jaar alle twee de activiteiten stil moeten leggen. Maar zodra het kan, komen we weer bij elkaar! Zondermeer staat er nog een (kleine) verrassing in de maand december gepland voor alle Ladies!


Ben of ken jij een dorpsgenoot die borstkanker heeft of heeft gehad, laat het ons even weten. meld deze dan via de contactpagina bij ons aan.