Pink Pit is nog steeds Thuis in Mierlo

  • maandag, 30 november 2020 20:49

In oktober 2016 vond de vijfde editie van het PiNK PiT evenement plaats in Mierlo: Een fiets – en wandeltocht met een missie: de strijd tegen borstkanker. De deelnemers wandelden of fietsten, symbolisch in het roze, langs verschillende roze uitgelichte gebouwen in Mierlo.

Het doel van het lokale initiatief is om bewustzijn te creëren. Immers zoveel vrouwen, maar ook mannen, krijgen te horen dat ze borstkanker hebben. Een enorme dreun die een leven overhoop haalt. Met het geld dat wordt opgehaald en met hulp van sponsoren, worden verwenmomenten en activiteiten georganiseerd voor de ‘survivors’ van borstkanker, de ‘Ladies met PiT.

De stichting PiNKPiT zet zich anno 2020 nog steeds in voor dorpsgenoten die borstkanker hebben of hebben gehad. Voorzitter van de Ladies met PiT, Ria Overwater geeft vorm aan het lotgenoten-contact in Mierlo/Geldrop. “We geloven in de kracht van samen én in het lokale karakter van PiNK PiT. Tijdens bijeenkomsten en leuke activiteiten willen we op een laagdrempelige manier samenzijn. Helaas hebben we door Corona, dit jaar alle twee de activiteiten stil moeten leggen. Maar zodra het kan, komen we weer  bij elkaar! Zondermeer staat er nog een (kleine) verrassing in de maand december gepland voor de dames.”


Ben of ken jij een dorpsgenoot die borstkanker heeft of heeft gehad, meld deze dan aan.  Aanmelden kan bij Ria Overwater op 06-34869235 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..